คำอวยพรวันเกิด ภาษาเหนือ/กำปั๋นปอนวันเกิดรวมคำอวยพรวันเกิด ฉบับภาษาเหนือ
แคปชั่นภาษาเหนือ
3

สวัสดีค่ะเพื่อนๆสอนอู้กำเมืองวันนี้จะมาสอนพูดภาษาเหนือในการอวยพรวันเกิดกันค่ะ  ถึงแม้ว่าวันเกิดของคนเราทุกคนมีแค่วันเดียว แต่วันคล้ายวันเกิดของแต่ละคนวนมาทุกปี และในปีๆหนึ่งเราก็ต้องอวยพรวันเกิดคนรู้จัก เพื่อนหรือแฟนกันอีกเยอะแยะมากมายเลย ดังนั้นวันนี้เราจะมาบอกคำอวยพรวันเกิดต่างๆฉบับภาษาเหนือกันค่ะ  ในการสอนเราจะยกเป็นคำพูดของผู้หญิงที่ใช้เจ้า แทนคำว่าค่ะ แต่ถ้าเป็นผู้ชายเอาไปพูดก็เปลี่ยนจากเจ้าเป็นครับแทนได้เลยค่ะ

ซึ่งคำอวยพรวันเกิด ภาษาเหนือจะเรียกว่า กำปั๋นปอนวันเกิด และกำปั๋นปอนวันเกิดแบบกำเมือง มีอะหยังพ่อง ไปผ่อกั๋นเลยจ้าว

คำอวยพรวันเกิดผู้ใหญ่ ภาษาเหนือ

คำอวยพรวันเกิดผู้ใหญ่จำเป็นต้องเป็นคำที่สุภาพและค่อนข้างเป็นทางการหน่อย หากคุณกำลังมองหาคำอวยพรวันเกิดให้ผู้ใหญ่ เป็นภาษาเหนือ ลองคำอวยพรเหล่านี้

1.สุขสันต์วันเกิดเจ้า ขอหื้อมีสุขภาพแข็งแรง
อายุมั่นขวัญยืน มีความสุขนักๆเน้อเจ้า..แปลว่า..สุขสันต์วันเกิดค่ะ
ขอให้มีสุขภาพแข็งแรง อายุยืนยาว 
มีความสุขมากๆนะคะ
2.ขอหื้ออายุมั่นขวัญยืน อยู่ดีกิ๋นหวาน
บ่เจ็บบ่ไข้ หลับได้เงินหมื่นตื่นได้เงินแสนเน้อจ้าว..แปลว่า..ขอให้อายุยืนยาว
อยู่ดีกินดี ไม่เจ็บไม่ไข้ หลับก็ขอให้ได้เงินหมื่น ตื่นก็ขอให้ได้เงินแสนนะ
3.มีความสุขนักๆเน้อเจ้า..แปลว่า..มีความสุขมากๆนะคะ
4.กึ๊ดหวังอันใดก็ขอหื้อได้ดังใจ๋หวังเน้อจ้าว..แปลว่า..คิดหวังสิ่งใดก็ขอให้ได้ดังใจหวังนะคะ
5. มีความสุข ความเจริญ  ขอหื้ออยู่ดีมีแฮง อิมาก้าขึ้นเน้อเจ้า ...แปลว่า...มีความสุข ความเจริญ ขอให้สุขภาพแข็งแรง ทำมาค้าขึ้นนะคะ
6.สุขสันต์วันเกิดจ้าวปี่ ขอหื้อสุขสมหวังกู้สิ่งกู้อย่าง ขอหื้อคนฮักคนหุม อยู่ดีมีแฮงเน้อเจ้า
...แปลว่า...สุขสันต์วันเกิดคะพี่ ขอให้สุขสมหวังทุกประการ
ขอให้มีแต่คนรักและสุขภาพแข็งแรงนะคะ

7.ขอปอนจากสิ่งศักดิ์สิทธิ์ตังหลาย อยู่ก็ขอหื้อมีจัย ไป ก็ขอหื้อ มีโจค มีความสุขนักๆในวันเกิดละตลอดไปตวยเน้อ..แปลว่า ขอพรจากสิ่งศักดิ์สิทธิ์ทั้งหลาย จงอวยชัยให้ท่านมีความสุขในวันเกิดและตลอดไปด้วยเถิด

8.วันนี้ก่อเป็นวันดี ขอหื้อมีความสุข หากเจ็บปวดที่ไหน ก็หื้อมาย อันตรายอย่าได้บังเกิด สุขล้ำเลิศด้วยพรสี่ ประก๋านเน้อเจ้า..แปลว่า วันนี้ก็เป็นวันดี ขอให้มีความสุข หากมีความเจ็บปวดก็ขอให้คลี่คลาย อันตรายใดใดอย่าให้บังเกิด มีความสุขล้ำเลิศด้วยพรสี่ประการ คือ อายุ อายุ วรรณะ สุขะ พละ นะคะ

9.วันนี้ ก่เป๋นวันดี สุภะมังคะละต๋า อันประเสริฐ ล้ำเลิศเหลือวันและยามตังหลาย ขอหื้อกำปั๋นปอนดีๆ หื้อท่านและครอบครัว สุขขีสุขขังตลอดไปทั้งวันนี้และวันหน้า เทอญ..แปลว่า..สุขสันต์วันสุขศรี ขอมอบคำอวยพรดีๆ ให้ท่านและครอบครัวมีความสุขตลอดไป

10.ตั้งแต่วันนี้ อยู่ดีกิ๋นหวาน บ่าทรมาณ ตุ๊กผลาญหม่นไหม้ อยู่หื้อมีจัย ไปหื้อมีโจ้คตลอดปี๋และตลอดไปเน้อจ้าว..แปลว่า..ตั้งแต่วันนี้ไป ขอให้อยู่ดีกินดี มีสุขภาพร่างกายสมบูรณ์ปราศจากโรคภัยไข้เจ็บ มีโชคมีชัยตลอดปีและตลอดไปนะคะ

11.กึ๊ดหวังหยังไว้ ขอหื้อได้ดั่งหมาย อยู่สุขสบาย หายตุ๊กหม่นเศร้า ฮิมาก้าขึ้นมีเงินมีทองเน้อเจ้า..แปลว่า..คิดสิ่งใดก็ขอให้สมปรารถนา มีความสุข ปราศจากความทุกข์ ทำมาค้าขึ้น มีเงินมีทองนะคะ

12.วันเกิดวันนี้ขอหื้อท่านมีมหาลาภะ โจ้คดีสบาย ลาภหลายบ่าน้อย ไปอยู่ตี้ไหน บ่าได้ต่ำต้อย หื้อมีคนกอยจ่วยก้ำจ่วยจูเน้อเจ้า..แปลว่า..วันเกิดวันนี้ ขอให้ท่านมีลาภก้อนโต โชคดีสบาย ไปอยู่ที่ไหนก็ไม่ตกต่ำ มีคนคอยช่วยเหลือตลอดนะคะ

คำอวยพรวันเกิดแฟน ภาษาเหนือ

วันเกิดแฟน ลองมาปั๋นปอนวันเกิด หื้อแฟนตกใจ๋ ด้วยกำปั๋นปอนวันเกิดแบบกำเมืองผ่อลอน่อ แฟนจะดีใจ๋ก่อหา…แปลว่า..วันเกิดแฟน ลองมาอวยพรวันเกิดให้แฟนประหลาดใจด้วยคำอวยพรวันเกิดแบบภาษาเหนือดูไหม แฟนจะดีใจไหมนะ

1.เอ้ วันนี้วันเกิดไผหา จำบ่าได้ บอกกำลอ แฮร่ๆ Happy Birthday เจ้า ..แปลว่า..เอ้.. วันนี้วันเกิดใครน๊า จำไม่ได้ บอกหน่อยสิ อิอิ Happy Birthday ja

2.ขอหื้องามขึ้นติ๊กๆ ซะตางไหลมาเทมาเน้อจ้าว..แปลว่า..ขอให้สวยวันสวยคืน เงินทองไหลมาเทมา

3.happy birthday  ขอหื้อสุขสุดๆ ตุ๊กบ่ามี งามๆจะอี้ตลอดไป..แปลว่า.. happy birthday  ขอให้สุขสุดๆ ทุกข์ไม่มี สวยๆแบบนี้ตลอดไป

4.มีความสุขนักๆเน้อ ไค่ได้อะหยัง อธิษฐานเอาเน้อ โอมเพี้ยง..แปลว่า.. มีความสุขมากๆนะ อยากได้อะไร อธิษฐานเอานะ โอมเพี้ยง

5.วันเกิดปี๋นี้ เปิ้นขอหื้อตั๋วมีความสุขนักๆเน้อ ฮักตั๋วตี้สุ้ด…แปลว่า…วันเกิดปีนี้อ่ะเค้าขอให้ตัวเองมีความสุขมาก ๆ น้า รักเธอที่สุด

6.จะสูบสาบฮิมหู บอกสุขสันต์วันเกิด อยากบอกว่าฮักตั่วหนา…แปลว่า..จะกระซิบข้างหู บอกสวัสดีสุขสันต์วันเกิด อยากบอกว่ารักนะ

7.ขอหื้อตั๋วมีความสุขนักๆเน้อ ละก่อขอหื้อเฮาฮักกั๋นไปเมินๆหนา…แปลว่า…ขอให้เธอมีความสุขมากๆนะ และก็ขอให้เรารักกันไปนานๆนะ

8.สุขสันต์วันเกิดหนาที่รัก มีความสุขนักๆเน้อ ขอดทดตวยตี้เปิ้นบ่าค่อยมีเวลาเลย ..แต่ขอหื้ออยู่เป็นแฟนไปจะอี้เมินๆเน้อ …แปลว่า…สุขสันต์วันเกิดนะที่รัก มีความสุขมากๆนะ ขอโทษด้วยนะที่ไม่ค่อยมีเวลาเลย… อยู่แบบนี้ไปนานๆนะแฟน

9.สุขสันต์วันเกิดเน้อเจ้า ฮักตั๋วหนา จุ๊บจุ๊บ…แปลว่า…สุขสันต์วันเกิดค่า รักเธอนะ จุ๊บจุ๊บ

10.มีความสุขนักๆเน้อ อยู่ดีมีแฮง มีก่าสิ่งดีๆเข้ามาในจีวิต เป็นแฟนตี้น่าฮักของเปิ้นจะอี้ตลอดไปเน้อ..แปลว่า…มีความสุขมากนะคะ สุขภาพแข็งแรง มีแต่สิ่งดีดีในชีวิต เป็นแฟนที่น้ารักของเค้าแบบนี้ตลอดไป

คำอวยพรวันเกิดเพื่อน ภาษาเหนือ

ใครที่กำลังมองหาคำอวยพรวันเกิดเพื่อนแบบฉบับภาษาเหนือหรือ แปลคำภาษากลางให้เป็นภาษาเหนือ ลองคำอวยพรเหล่านี้

1.ขอหื้อเปื่อนมีความสุขนักๆเน้อ ขอหื้อสมหวังในสิ่งตี่ไค่ได้เน้อ สุขสันต์วันเกิดเน้อ..แปลว่า..ขอให้เพื่อนมีความสุขมากๆนะ ขอให้สุขสมหวังในสิ่งที่อยากได้นะ สุขสันต์วันเกิดนะ

2.ขอหื้อปันร่ำปันรวย ฮิมาก้าขึ้น เป็นแม่เลี้ยงป่อเลี้ยง ขอหื้อเป็นเจ้าคนนายคนเน้อ เปื่อนฮัก..แปลว่า..ขอให้รวยๆ เฮงๆ กิจการรุ่งเรือง เป็น แม่เลี้ยง พ่อเลี้ยง ขอให้ได้เป็นเจ้าคนนายคนนะเพื่อนรัก

3.เมากู่ขวด เจ็บปวดกู่เพลง Happy Birthdayเน้อ เปื่อนฮัก..แปลว่า..เมา ทุกขวด..เจ็บปวดทุกเพลง..#HBD นะเพื่อนรัก

4.ขอหื้อปันร่ำปันรวยเน้อ..แปลว่า..ขอให้ร่ำรวย

5.สุขสันต์วันเกิดเน้อ ถึงกำอวยพรนี้จะจ้า แต่ขอหื้อหู้ไว้เต๊อะว่า บ่าเกยลืมวันเวลา บ่าเกยลืมวันสำคัญของตั๋วเลยหนา มีความสุขนักๆเน้อ..แปลว่า..สุขสันต์วันเกิดนะ ถึงคำอวยพรนี้จะช้า แต่ขอให้รู้ไว้นะว่า ไม่เคยลืมวันเวลา ไม่เคยลืมวันสำคัญของเธอเลยนะ มีความสุขมากๆนะ

6.สุขสันตว์วันเกิดเปื่อนฮัก ขอให้คิงมีความสุขนักๆ ก๋านงานเจริญก้าวหน้า มีเงินมีคำ ผัวฮักฮัวหลงเน้อ…แปลว่า…สุขสันต์วันเกิดเพื่อนรัก ขอให้มีความสุขมากๆ การงานเจริญก้าวหน้า เงินทองไหลมาเทมา แฟนรักแฟนหลง

7.ขอหื้อปันร่ำปันรวย ขอหื้องามผี้หลี้หมดจด มีความสุข และก่อขอหื้อจีวิตดี๊ดีเน้อเปื่อนฮัก ฮาฮักคิงหนา…แปลว่า…ขอให้รวย ขอให้สวยวันสวยคืน ขอให้มีความสุข ขอให้ชีวิตดี๊ดีนะเพื่อน รักเพื่อนนะ

8.สสวก.เน้อเปื่อน ฮักเปื่อนเสมอ …แปลว่า… สสวก. นะเพื่อน รักเพื่อนเสมอ

9.วันนี้เป็นวันดีของคิง ไค่ได้อะหยัง อธิฐานเอาเน้อ…แปลว่า…วันนี้เป็นวันดีของแก อยากได้อะไร อธิฐานเอานะ

10.ฮาบ่าได้ลืมวันเกิดคิงหนา ฮาอาจจะมาจ้า แต่ฮาก่อมาหาคิงหนา มีความสุขนักๆ เงินทองบ่าขาดมือเน้อเปื่อน…แปลว่า…เราไม่ได้ลืมวันเกิดแกนะ เราอาจจะมาช้า แต่เราก็มาหาแกนะ มีความสุขมากๆ เงินทองมีใช้ไม่ขาดมือนะเพื่อน

คำอวยพรวันเกิดกวนๆ ภาษาเหนือ

คำอวยพรวันเกิดที่ดีงาม บางครั้งก็มาในรูปแบบของคำสั้นๆที่สร้างรอยยิ้มและเสียงหัวเราะได้ หากอยากสร้างสีสันบวกด้วยความจริงใจ ลองคำคมวันเกิดกวนๆเหล่านี้

1.Happy birthday ขอหื้อปะเนื้อกู่โวยๆเน้อเจ้า..แปลว่า.. Happy birthday ขอให้เจอเนื้อคู่เร็วๆนะคะ

2.Happy birthday ปอนใดที่ตั๋วได้ฮับ ขอหื้อย้อนปิ๊กมาหาเปิ้น สาตุ๊ๆ..แปลว่า.. Happy birthday พรใดที่เธอได้รับ ขอให้ย้อนกลับมาหาฉัน สาธุๆ

3.วันเกิดไหนบ่าสำคัญ แค่เฮาเกิดมากู้กั๋น เต้าอั้นปอ…แปลว่า…วันเกิดไหนไม่สำคัญ ขอแค่เราเกิดมาคู่กัน แค่นั้นพอ

4. วันเกิดมีปี๋หนึ่งเตื้อหนึ่ง  กึ๊ดเติงหาไผบางคน นาทีละเตื้อก็ยังหน้อยไป…แปลว่า…วันเกิดมีปีละหน คิดถึงคนบางคน นาทีละหนยังน้อยเกินไป

5.มุกวันเกิดจะตลกมอกได กำคมวันเกิดบาดใจ๋ก่อ ก่อบ่าสำคัญ ขอหื้อเฮามีกั๋นและกั๋นตลอดไปก็ปอ…แปลว่า…มุกวันเกิดจะฮาแค่ไหน คำคมวันเกิดจะบาดใจหรือไม่ ไม่สำคัญ ขอแค่เรามีกันและกันตลอดไป

6.ของขวัญบ่าหมี มีก่ะความฮู้สึกดีๆ ตี้หื้อตั๋วไปหมดละลอ…แปลว่า…ของขวัญไม่มี มีแต่ความรู้สึกดีๆ ที่ให้เธอไปหมดแล้ว

7.วันนี้เป็นวันเกิดตั๋ว ละบ่าไดจะเป็นวันเกิดลูกของเฮาพ่องหา…แปลว่า…วันนี้วันเกิดคุณ แล้วเมื่อไรจะเป็นวันเกิดลูกของเรา

8.เปิ้นฝากกำปั๋นปอนวันเกิด ไปกับรถไฟฟ้าความเร็วสูง ถ้าฮับเน้อตั๋วเน้อ…แปลว่า…คำอวยพรวันเกิดกำลังจัดส่งไปให้ทางรถไฟฟ้าความเร็วสูง รอรับนะคนดี

9.ถึงวันนี้จะมีก่าปี๋ละเตื้อ แต่กู้เตื่อ ของกู้ปี๋ ตั๋วก่อจะมีเปิ้นอยู่ฮิมๆนี้เสมอ…แปลว่า…ถึงวันนี้จะมีปีละครั้ง แต่ทุกๆ ครั้งของทุกๆ ปีจะมีฉันอยู่เคียงข้างเธอ

10.ร้อยล้านคนบนโลกตี้เกิด ก่อบ่าสำคัญเต้าวันเกิดของตั๋วเลย…แปลว่า…ร้อยล้านคนบนโลกเกิดไม่สำคัญเท่าวันเกิดของเธอเลย

เรียนภาษาเหนืออื่นๆเพิ่มเติมคลิก!

ส่วนใครที่อ่านแล้วงงๆ ไม่รู้ว่าจะออกเสียงยังไง สามารถดูการออกเสียงโดยการคลิกได้ที่นี่ หรือจากคลิปด้านล่างได้เลยนะคะ แต่ขอบอกเอาไว้ก่อนนะคะว่า สำเนียงที่เราใช้สอนในคลิปทุกคลิปและบทความทุกบท เราใช้สำเนียงจากทางเชียงรายนะคะ ที่สอนสำเนียงเชียงราย ก็เพราะว่า แอดมินเป็นคนเชียงรายค่ะ และใครที่อยากให้แอดมินสอนสำเนียง เชียงใหม่ ลำปาง หรือสำเนียงอื่นๆแอดมินต้องขออภัยเอาไว้ด้วยนะคะ แอดมินพูดได้แค่สำเนียงเดียวค่ะ แต่ถ้าใครสนใจพูดภาษาเหนือสำเนียงของเชียงราย ไปฟังกันได้เลยค่า

ดีแล อัจจะในวันนี้
ก็เป๋นวันดี สะหลี อันวิเศษ เหตุว่าเป๋นวัน ถูกต้องป๋องลัคคนา ยังจัตต๋า ปี๋เกิด คล้ายวันกำเนิดเกิดเป๋นคน อยู่ในกั๋งวลโลกหล้า ข้าจักขอปั๋นปอน ริทธีเก่งกล้า หื้อจุ่มหน้า เย็นใจ๋ แม่นว่าจักอยู่ก็ขอหื้อมีจัย แม่นว่าจักไป ก็ขอหื้อ มีโจค
ผาบแป๊ ข้าเสิ๊กสัตถรู แม่ว่าเจ้าเจ้า ไปตางออก แล
ขอกใต้หนเหนือ ขอเคราะห์อย่าใดมาเจื๋อติดแปด
บ่ว่าจักไป ตางแดดตางลม เป๋นเคราะห์ปายบนอย่าได้มาใกล้ เคราะห์ต่ำใต้เตียวดิน หื้อตกสายสินน้ำกว้าง หื้อตกต่าต๊างตางหลวง หื้อไหลปันปวงไปตี่ อื่น
เป๋นเคราะห์เป๋นผื่นตุ่มคัน เป๋นเคราะห์จ่างฝัน หยาบกล้า เป๋นเคราะห์ผีบ้าเป๋นไฟ เป๋นเคราะห์จั๋งไรหึกหยาบ หื้อได้กลากล๊าดหนีไกล หื้อปี๋เจ๋หมด
เคราะห์หมดภัย หมดโศก หมดว่าโรค โรกา เปี้ยธิ
อย่าได้มาติดแปด หื้อวิดแวดหนีไกล ตกไปกับไฟ ไหลไปกับน้ำกว้าง แม่นว่าผาถะนาอันใด หื้อสมใจ๋
มะโนไนไฝ่อ้าง หื้อเจ้าได้อยู่คั่งค้าง ก้ำศาสนา ถะหลาบ ยาวะจีวัง อายุ วัณณัง สุขังป๊ะลัง แด่เต๊อะ
มัดมือซ้ายขวัญมา
มัดมือขวาขวัญอยู่ สิบปี๋ บ่หื้อไปที่อื่น หมื่นปี๋บ่หื้อไปที่ไหน ข้าจักมัดขวัญเจ้าไว้
ด้วยฝ้ายมงคลอันวิเศษ ฝ้ายขาวเต๊สบริสุทธิ์ อันมนุษย์ต่างใฝ่หา มัดหยังกาก็หมั้น
มัดจ๊างปายสารก็อยู่ ผูกงัวควายก็ทน แม้นจักมัดมือคนก็หายพยาธิ
ฝ้ายเส้นนี้ดีขนาด นาคเบื้องบาทพญาวิรุณปักษ์ ฝ้ายเส้นนี้นามีเต๋จาอันวิเศษ
อันสลูปด้วยพระเกตุในตักกะศิลา มาข้าจักผูกขวัญไว้ บ่หื้อหนีไกล๋จากเจ้า
ทุกค่ำเจ๊าหื้อสุขสำราญ ผองภัยพาลหนี***ง เคราะห์ต่างๆหมดไป
เจ็บปวดที่ไหน ก็หื้อมาย อันตรายอย่าได้บังเกิด สุขล้ำเลิศด้วยพรสี่ ประก๋าร
หื้อยู่ดีกินหวาน อายุยืนนานร้อยปี๋ วรรณะผ่องศรี สะอาด พลังเก่งกาจกล้าหาญ
ปฏิภาณว่องไว หื้อมีจัยมีโจ๊ค ป๊นจากตุ๊กข์โศกนานา อยู่ดีฑีฆาเตี่ยงเต๊า
ทุกค่ำเจ๊าสุขสันต์ ชัยยันตุภวังไชยมังคะลัง

โอมปู่เจ้ามังราย ดาบฝายแวดฟ้า จัยยะผาบกล้า จุมปูเขตโขง เตวามอบฤทธิ พิชิตใจ๋จ๋ง เป็นประถมวงค์ เจียงฮายแก้วกว้าง ขอปอนงามๆ ตามตี่จักอ้าง มาปันเตวะ ศิษย์โยมทั่วทิศ อุบาทว์ตังหลาย พยาธิเป็นปิด อย่าคิดใฝ่เฝ้าลุมรา หื้อมีอายุ วรรณะ สุขัง สมผาถนัง สาธุจุ่งได้ๆ

พุทโธโลกะนาถัง พุทธังบังเกิด ธัมมังบังเกิด สังฆังบังเกิด พระเจ้าประเสริฐ เปิดทรัพย์เงินทอง จักซื้อหื้อง่าย จักขายหื้อคล่อง ทรัพย์สินเงินทอง กายกองมากมี อิติปิโสภะคะวาสัมปะฏิฉามิ

โอมสิทธิจัยยะมหาลาภา กูจักเฮีอกลาภนาๆ วัตถุข้าวของต่างๆ มิ่งแก้วเงินคำจ้างม้า ข้าญิงจาย ตังงัวควายเครื่องบรโภค โอมโชคชัยสวาหุม สัพพะลาภัง อาคัจฉายะ. อาคัจฉาหิ
สิทธิ พุทธัง กิจจังมะมะ ผู้คนไหลมานะชาลีติ
สิทธิ ธัมมัง จิตตังมะมะ ข้าวของไหลมานะชาลีติ
สิทธิ สังฆัง จิตตังมะมะ เงินทองไหลมานะชาลีติ
สิวลีจะมหาลาภะลาโภลาภังภะวันตุเม

อายุวัฑฒะโก๋ จุ่งหื้อมีอายุหมั่นยืนยาวสุขยิ่ง ธะนะวัฑฒะโก๋ จุ๋งหื้อมีข้าวของมากพร้อมทุกสิ่งอุฬาร สิริวัฑฒะโก๋ จุ่งหื้อมีสิริ8ผะก๋ารครบถ้วน ยะสะวัฑฒะโก๋ จุ่งหื้อมียศลาภล้วนควรชม พะละวัฑฒะโก๋ จุ่งหื้อมีกำลังอุดมตังปายนอกปายใน วัณณะวัฑฒะโก๋ จุ่งหื้อมีผิวพรรณงามมอกปอต๋า สุขะวัฑฒะโก๋ จุ่งหื้อเจริญสุข โหนตุ สัพพะทา จุ่งหื้อมีทุกกาละทุกชาติ โรคภัยโศรกขาดกับหายอนทะรายอุบาท วินัสสันตุ จุงหื้อวินาส อย่าได้มากับก๋าย หื้อมีสมปานหลายไปทุกชาติ หื้อได้เป๋นพระยาจักกะวัตติราชอุฬาร หื้อได้น้อมตานช้างเผือกแก้วงามงอน หื้อมีม้าอัศดรตัวประเสริฐ จุ่งหื้อมีก๋งจักรแก้วเกิดผากฏ สมดั่งมโนรถวิเศษ จุ่งหื้อนางแก้วเกิดกับบุญ จุ่งหื้อมีแก้ววิตุนลูกประเสริฐ งามล้ำเลิศในโลก๋า ข้าวของอันมีปายในอัตต๋าต๋น จุ่งอุดมไปจุเยื่อง คือว่า ปัญญาธะนัง จุ่งหื้อมีปัญญาญาณอันประเสริฐ อะริยะธะนัง อันว่าทรัพย์อันประเสริฐ จุ่งเกิดมีมา และ และจ่งประกอบไปด้วย ทีฆะปัญญา ชะวะนะปัญญา วิสาระทะปัญญา หื้อมีปัญญาเหมือนดั่งเจ้ามโหสถ หื้อมีกำอดเหมือนดั่งเจ้าเต๋มิยะกุมาร หื้อรู้จักรักษาศลีและทำบุญหื้อตาน เหมือนดั่งพระยาเวสสันตะระราช หื้อมีอำนาจเหมือนดั่งพระยาอัตถังกุรี หื้อมีฤทธีเหมือนดั่งพระมหาโมคคัลลานะเถระเจ้านั้นจุ่งจักมีเตี่ยงแต้ดีหลีแด่เต๊อะ
……………
……
สัพพีติโย จุ่งหื้อเปนขัวเลาคำผิวผ่อง วิวัชชันตุ เปนที่หมั้นหน่องเกาะผัน สัพพโรโค พยาธิจุอัน จุสิ่ง หื้อดับม้วยมิ่งกลาไกล มโนภาวะหื้อได้จำเริญใจทุกค่ำเช้า สุขังพลัง สุขเที่ยงเต๊า เปรียบเมืองสวรรค์ อภิวาทนะ สีลิสสะ นิจจัง หมั้นเที่ยง อย่ารู้คว่ำเหงี่ยงไปมา ธัมมาผายโผด หื้อได้ยาวโยชน์สถาวร นั้นจุ่งจักมีเที่ยงแต๊ดีหลี จัตตาโร ธัมมา วัฑฒันติ อายุ วัณโณ สุขัง พะลัง

พร จาก สตฺสาขาโก เทวฺวํโส ปิโยเทวฺมนุสานํติ
ดีแล อัจจะในวันนี้
ก็เป๋นวันดี สะหลี อันวิเศษ เหตุว่าเป๋นวัน ถูกต้องป๋องลัคคนา ยังจัตต๋า ปี๋เกิด คล้ายวันกำเนิดเกิดเป๋นคน อยู่ในกั๋งวลโลกหล้า ข้าจักขอปั๋นปอน ริทธีเก่งกล้า หื้อจุ่มหน้า เย็นใจ๋ แม่นว่าจักอยู่ก็ขอหื้อมีจัย แม่นว่าจักไป ก็ขอหื้อ มีโจค
ผาบแป๊ ข้าเสิ๊กสัตถรู แม่ว่าเจ้าเจ้า ไปตางออก แล
ขอกใต้หนเหนือ ขอเคราะห์อย่าใดมาเจื๋อติดแปด
บ่ว่าจักไป ตางแดดตางลม เป๋นเคราะห์ปายบนอย่าได้มาใกล้ เคราะห์ต่ำใต้เตียวดิน หื้อตกสายสินน้ำกว้าง หื้อตกต่าต๊างตางหลวง หื้อไหลปันปวงไปตี่ อื่น
เป๋นเคราะห์เป๋นผื่นตุ่มคัน เป๋นเคราะห์จ่างฝัน หยาบกล้า เป๋นเคราะห์ผีบ้าเป๋นไฟ เป๋นเคราะห์จั๋งไรหึกหยาบ หื้อได้กลากล๊าดหนีไกล หื้อปี๋เจ๋หมด
เคราะห์หมดภัย หมดโศก หมดว่าโรค โรกา เปี้ยธิ
อย่าได้มาติดแปด หื้อวิดแวดหนีไกล ตกไปกับไฟ ไหลไปกับน้ำกว้าง แม่นว่าผาถะนาอันใด หื้อสมใจ๋
มะโนไนไฝ่อ้าง หื้อเจ้าได้อยู่คั่งค้าง ก้ำศาสนา ถะหลาบ ยาวะจีวัง อายุ วัณณัง สุขังป๊ะลัง แด่เต๊อะ
มัดมือซ้ายขวัญมา
มัดมือขวาขวัญอยู่ สิบปี๋ บ่หื้อไปที่อื่น หมื่นปี๋บ่หื้อไปที่ไหน ข้าจักมัดขวัญเจ้าไว้
ด้วยฝ้ายมงคลอันวิเศษ ฝ้ายขาวเต๊สบริสุทธิ์ อันมนุษย์ต่างใฝ่หา มัดหยังกาก็หมั้น
มัดจ๊างปายสารก็อยู่ ผูกงัวควายก็ทน แม้นจักมัดมือคนก็หายพยาธิ
ฝ้ายเส้นนี้ดีขนาด นาคเบื้องบาทพญาวิรุณปักษ์ ฝ้ายเส้นนี้นามีเต๋จาอันวิเศษ
อันสลูปด้วยพระเกตุในตักกะศิลา มาข้าจักผูกขวัญไว้ บ่หื้อหนีไกล๋จากเจ้า
ทุกค่ำเจ๊าหื้อสุขสำราญ ผองภัยพาลหนี***ง เคราะห์ต่างๆหมดไป
เจ็บปวดที่ไหน ก็หื้อมาย อันตรายอย่าได้บังเกิด สุขล้ำเลิศด้วยพรสี่ ประก๋าร
หื้อยู่ดีกินหวาน อายุยืนนานร้อยปี๋ วรรณะผ่องศรี สะอาด พลังเก่งกาจกล้าหาญ
ปฏิภาณว่องไว หื้อมีจัยมีโจ๊ค ป๊นจากตุ๊กข์โศกนานา อยู่ดีฑีฆาเตี่ยงเต๊า
ทุกค่ำเจ๊าสุขสันต์ ชัยยันตุภวังไชยมังคะลัง

โอมปู่เจ้ามังราย ดาบฝายแวดฟ้า จัยยะผาบกล้า จุมปูเขตโขง เตวามอบฤทธิ พิชิตใจ๋จ๋ง เป็นประถมวงค์ เจียงฮายแก้วกว้าง ขอปอนงามๆ ตามตี่จักอ้าง มาปันเตวะ ศิษย์โยมทั่วทิศ อุบาทว์ตังหลาย พยาธิเป็นปิด อย่าคิดใฝ่เฝ้าลุมรา หื้อมีอายุ วรรณะ สุขัง สมผาถนัง สาธุจุ่งได้ๆ

พุทโธโลกะนาถัง พุทธังบังเกิด ธัมมังบังเกิด สังฆังบังเกิด พระเจ้าประเสริฐ เปิดทรัพย์เงินทอง จักซื้อหื้อง่าย จักขายหื้อคล่อง ทรัพย์สินเงินทอง กายกองมากมี อิติปิโสภะคะวาสัมปะฏิฉามิ

โอมสิทธิจัยยะมหาลาภา กูจักเฮีอกลาภนาๆ วัตถุข้าวของต่างๆ มิ่งแก้วเงินคำจ้างม้า ข้าญิงจาย ตังงัวควายเครื่องบรโภค โอมโชคชัยสวาหุม สัพพะลาภัง อาคัจฉายะ. อาคัจฉาหิ
สิทธิ พุทธัง กิจจังมะมะ ผู้คนไหลมานะชาลีติ
สิทธิ ธัมมัง จิตตังมะมะ ข้าวของไหลมานะชาลีติ
สิทธิ สังฆัง จิตตังมะมะ เงินทองไหลมานะชาลีติ
สิวลีจะมหาลาภะลาโภลาภังภะวันตุเม

อายุวัฑฒะโก๋ จุ่งหื้อมีอายุหมั่นยืนยาวสุขยิ่ง ธะนะวัฑฒะโก๋ จุ๋งหื้อมีข้าวของมากพร้อมทุกสิ่งอุฬาร สิริวัฑฒะโก๋ จุ่งหื้อมีสิริ8ผะก๋ารครบถ้วน ยะสะวัฑฒะโก๋ จุ่งหื้อมียศลาภล้วนควรชม พะละวัฑฒะโก๋ จุ่งหื้อมีกำลังอุดมตังปายนอกปายใน วัณณะวัฑฒะโก๋ จุ่งหื้อมีผิวพรรณงามมอกปอต๋า สุขะวัฑฒะโก๋ จุ่งหื้อเจริญสุข โหนตุ สัพพะทา จุ่งหื้อมีทุกกาละทุกชาติ โรคภัยโศรกขาดกับหายอนทะรายอุบาท วินัสสันตุ จุงหื้อวินาส อย่าได้มากับก๋าย หื้อมีสมปานหลายไปทุกชาติ หื้อได้เป๋นพระยาจักกะวัตติราชอุฬาร หื้อได้น้อมตานช้างเผือกแก้วงามงอน หื้อมีม้าอัศดรตัวประเสริฐ จุ่งหื้อมีก๋งจักรแก้วเกิดผากฏ สมดั่งมโนรถวิเศษ จุ่งหื้อนางแก้วเกิดกับบุญ จุ่งหื้อมีแก้ววิตุนลูกประเสริฐ งามล้ำเลิศในโลก๋า ข้าวของอันมีปายในอัตต๋าต๋น จุ่งอุดมไปจุเยื่อง คือว่า ปัญญาธะนัง จุ่งหื้อมีปัญญาญาณอันประเสริฐ อะริยะธะนัง อันว่าทรัพย์อันประเสริฐ จุ่งเกิดมีมา และ และจ่งประกอบไปด้วย ทีฆะปัญญา ชะวะนะปัญญา วิสาระทะปัญญา หื้อมีปัญญาเหมือนดั่งเจ้ามโหสถ หื้อมีกำอดเหมือนดั่งเจ้าเต๋มิยะกุมาร หื้อรู้จักรักษาศลีและทำบุญหื้อตาน เหมือนดั่งพระยาเวสสันตะระราช หื้อมีอำนาจเหมือนดั่งพระยาอัตถังกุรี หื้อมีฤทธีเหมือนดั่งพระมหาโมคคัลลานะเถระเจ้านั้นจุ่งจักมีเตี่ยงแต้ดีหลีแด่เต๊อะ
……………
……
สัพพีติโย จุ่งหื้อเปนขัวเลาคำผิวผ่อง วิวัชชันตุ เปนที่หมั้นหน่องเกาะผัน สัพพโรโค พยาธิจุอัน จุสิ่ง หื้อดับม้วยมิ่งกลาไกล มโนภาวะหื้อได้จำเริญใจทุกค่ำเช้า สุขังพลัง สุขเที่ยงเต๊า เปรียบเมืองสวรรค์ อภิวาทนะ สีลิสสะ นิจจัง หมั้นเที่ยง อย่ารู้คว่ำเหงี่ยงไปมา ธัมมาผายโผด หื้อได้ยาวโยชน์สถาวร นั้นจุ่งจักมีเที่ยงแต๊ดีหลี จัตตาโร ธัมมา วัฑฒันติ อายุ วัณโณ สุขัง พะลัง

สอนพูด 30 แคปชั่นด่า ภาษาเหนือ พร้อมคำแปล
แคปชั่นภาษาเหนือ
สอนพูด 30 แคปชั่นด่า ภาษาเหนือ พร้อมคำแปล

ภาษาเหนือยังคงเป็นภาษาที่หลายๆคนอยากเรียนรู้ อยากพ …

30 ภาษาเหนือกวนๆ พร้อมคำแปล
แคปชั่นภาษาเหนือ
30 ภาษาเหนือกวนๆ พร้อมคำแปล

เขาว่ากันว่าภาษาเหนือฟังแล้วสบายหู แม้คำด่าหรือกัด …

แคปชั่นขอโทษภาษาเหนือ
แคปชั่นภาษาเหนือ
แคปชั่นขอโทษภาษาเหนือ

ทำผิดแล้วอยากขอโทษ แต่ขอโทษแบบเดิมๆก็ซ้ำกันมากเกินไป ลองมาโพสต์แคปชั่นขอโทษเป็นภาษาเหนือดีกว่า คลิกเลย